Så lär du dig prata arabiska på bäst sätt

Vill du lära dig arabiska? Det första du bör lära dig är hur det arabiska alfabetet fungerar. Precis som när du lärde dig svenska behöver du först förstå grunden i bokstäverna innan ord kan skapas. Att lära sig arabiska är rätt svårt, iallafall om du endast kan prata och skriva svenska och engelska. Det är en väldigt stor skillnad på hur arabiska skrivs och hur det talas. Språket är även uppdelad i olika dialekter, beroende på vilket land du besöker.

App för att lära sig arabiska 

Vill du lära dig grundord och hälsningar är det smart att vända sig till en applikation som du kan ladda ned till din mobiltelefon eller surfplatta. Apparna går oftast igenom de vanligaste orden som används, tillsammans med fraser som hjälper dig att ha enkla konversationer på arabiska. 

Appar ger dig oftast chansen att klara av vissa uppdrag, vilket kan göra språkinlärningen roligare än att sitta framför en glosbok flera timmar. Tänk dock på att fokusera på själva appen och att du inte ger upp! Vi lär oss snabbast och bäst genom kontinuerlig upprepning.

Hitta en vän som redan kan arabiska

Det är absolut enklare att lära sig arabiska om du känner någon som redan kan prata språket. Då kan personen rätta dig om du behöver tänka på något, eller ge dig tips om hur man uttrycker vissa meningar eller ord. 

Känner du ingen som kan språket finns det alltid chans att träffa nya människor på språkkurser, eller så åker du iväg till ett arabiskt land och testar turen med att hitta lite nya vänner där, som samtidigt ger dig möjligheten att lära dig prata arabiska.

Studera en arabisk språkkurs 

Det spelar ingen roll om det är en språkkurs online eller i en specifik stad, det går oftast att hitta kurser genom en snabb sökning på internet. Du vet själv hur du studerar på bäst sätt och genom kurser kommer läraren gå igenom precis det som du behöver veta gällande språket. När du går en språkkurs för att lära dig skriva och prata arabiska, kommer du få arabiska glosor och repetera olika ord och meningar, precis som när du gick i skolan och lärde dig ett nytt språk.

Åk till ett arabiskt land och öva på språket bland människor 

Det absolut bästa är att lära sig språket på plats, iallafall när det handlar om att prata arabiska. Vill du lära dig att skriva arabiska är det givetvis vanligt studerande som är bäst i tekniken, men genom upplevelse kommer du få en bättre förståelse på hur du pratar arabiska och veta mer om den specifika dialekten.

Att kunna arabiska har många fördelar, oavsett om du är intresserad av språket eller vill hitta ett jobb på arabiska. Hitta det bästa sättet att lära dig språket för just dig. Tänk på att dialekten skiljer sig enormt. Personer som pratar t.ex. libanesiska kommer ha svårt att förstå egyptiska. Ska du lära dig prata arabiska behöver du därför först välja vilken dialekt och vilket ställe du vill åka till. När det är gjort är det bara börja med pluggandet!